الخميس، 23 مايو 2013

عشرة أسرار لنجاح محشي ورق العنب



: أسرار نجاح محشي ورق العنب





عايزة محشي ورق العنب يطلع معاكي مضبوط و كله حجم واحد و مايفكش منك و انتي بتسويه عالنار؟
: اتبعي
الخطوات دي بعناية خطوة خطوة 

 أولا : لما تيجي تسلقيه لازم تبقى نص سلقة يعني تحطيه في ماية مملحة بتغلي و ما تسيبيهوش أكتر من دقيقتين عشان ما يتهريش


ثانيا : و انتي بتلفيه خلي الجزء الي فيه خطوط بارزة أو الظهر الخشن هو اللي عليه الحشوة و الظهر الناعم هو اللي في الخارج

ثالثا :
خلي الحشوة في النص يالظبط وسطنيها حلو و خلي كل مرة نفس مقدار 
الحشوة عشان كلو يطلع نفس الحجم


رابعا :
عشان تلفيه اتبعي الترتيب اللي في الصورة و ماتحطيش رز أو حشوة كتييير و ما تخليش الرز كورة لأ افرديه كده بيضاوي زي الخطوة الثالثة في الصورة


خامسا :
عشان ما يتلسعش منك و ما يتحرقش أو يشيط حطي في أرضية الحلة ترانشات جزر أو بطاطس مع قليل من زيت الزيتزن أو ممكن تحطي العنقود اللي بتشيليه في الخطوة التانية في الصورة و بطني بيه الحلة و بعدين رصي فوقيه ورق العنب


سادسا : لما تيجي ترصي ورق العنب في الحلة عشان كل يبقى نفس السوا و ما يفكش منك فيه طريقتين يا ترصيه على شكل دائري  أوحلزوني يا إما ترصي سطر بالطول فوقيه سطر بالعرض  عكس اللي تحته

سابعا : لما تبدأي تسويه حطي عليه شوربة يا دوب تكون مغطياه و حطي فوق المحشي طبق أصغر من الحلة بشوية و طبعا لازم  يكون بيتحمل الحرارة و اضغطيه على المحشي حلو و غطي عليه الطبق ده حيخليه ما يفكش منك و هو بيستوي

ثامنا : لما تغطي الحلة خلي النار عالية لحد ما الشوربة تبدأ تغلي أول ما تبدأ الغليان وطي النار خاااالص
تاسعا :  أول ما صوت الشوربة يختفي خالص و مايكونش فيه أي صوت اطفي عليه

عاشرا :  بالنسبة للخلطة ماتخليش فيها أي سوائل يعني سبكي الطماطم كويس و صفي الأرز حلو جدا لحد ما يبقى ناشف عشان تضمني إنه مايعجنش



:اقرأي أيضا


-->

هناك 4 تعليقات:

  1. بجد رووووووووعه اسلوب الشرح

    ردحذف
  2. أزال المؤلف هذا التعليق.

    ردحذف
  3. سهل ورائع الاسلوب , يسلموا

    ردحذف
  4. ربنا يخليكى انا عملت محشى بس كان عندى اخطاء وكنت حاسة انه فى حاجة نقصاه ولما قريت الموضوع عرفت اخطائى ميرسى كتير ليكى

    ردحذف